Turvallisuuden edelläkävijä

Ainutlaatuinen tuotekehitys ja testausosaaminen tuottavat turvallisuutta, ajomukavuutta ja tehokkuutta edistäviä patentoituja ratkaisuja pohjoisen vaativiin oloihin.

Kestävää turvallisuutta

Talvirenkaan keksijän kehitystyötä ohjaa kestävän turvallisuuden periaate: renkaan turvallisten ominaisuuksien tulee säilyä lähes muuttumattomina tuotteen käyttöiän ajan. Kestävän turvallisuuden periaate merkitsee myös ympäristöystävällisten tuotteiden ja tuotantoteknologioiden kehittämistä.

Tuotteiden laatu, kestävyys ja ympäristöystävällisyys perustuvat huolelliseen rakennekehitykseen ja testaukseen. Alan viimeisintä tekniikkaa edustavat koestuskoneet mahdollistavat kumisekoitusten, pintamallien ja rengasrakenteiden ominaisuuksien aikaisempaa tehokkaamman vertailun.

Kumisekoituksiin lisätty rypsiöljy tuo talvirenkaaseen repimislujuutta sekä lisää lumi- ja jääpitoa. Kesärenkaissa käytetty mäntyöljy parantaa kulumiskestävyyttä. Polttoaineen kulutusta, melua ja haitallisia päästöjä vähentävät ympäristöystävälliset tuotteet sekä luonnonmukaiset materiaalit ovat tuotekehityksen ytimessä myös tulevaisuudessa. Haasteena on yhdistää turvallisuus sekä ajomukavuus ja samaan aikaan pienentää kuljettajien polttoainelaskua.

Vuonna 2014 korkean jääpidon omaavia ns. pohjoismaisia talvirenkaita oli yli puolet (56 %) koko talvirengasvalikoimasta.
Polttoaineenkulutusta alentavien erityisen alhaisen vierintävastuksen renkaiden osuus oli 76 %. Kesärengastuotteista
89 % kuului erittäin korkean märkäpidon kategoriaan. Alhaisen vierintävastuksen ja korkean märkäpidon huippurenkaat vastaavat EU:n luokittelujärjestelmän A-, B- ja C-luokkia.

Laadukasta räätälintyötä

Nokian Renkaat tunnetaan laadukkaista, turvallisista ja ympäristöystävällisistä tuotteistaan, jotka räätälöidään huolellisesti eri markkinoille ja erilaisiin vaativiin käyttökohteisiin. Tuotekehitys seuraa tarkasti kuluttajatarpeiden liikkeitä ja muutoksia ja pyrkii ennakoimaan käyttäjien toiveita. Yli puolet tuotekehityspanoksista käytetään tuotteiden testaamiseen.

Kattava tuotevalikoima uudistuu nopeasti: uusien tuotteiden osuus on vähintään neljännes vuotuisesta liikevaihdosta. Uusilla tuotteilla yhtiö vahvistaa asemaansa ja säilyttää haluamansa hinta- ja katetason kovassa kilpailussa.

Yhtiö tekee tiivistä yhteistyötä johtavien autonvalmistajien kanssa.
Yli kaksikymmentä laatubrändiä on valinnut Nokian Renkaiden tuotteet talvirengasohjelmaansa. Nokian erikoisrenkaiden kehitystyössä avainasemassa on testausyhteistyö urakoitsijoiden kanssa.

Ivalossa testataan talvikauden aikana yli 20 000 talvirengasta.

Testausta äärioloissa

Yhtiö testaa autenttisissa olosuhteissa ympäri maailman. Omassa testilaboratoriossa Ivalossa, Suomen Lapissa, kehitetään testivoittajarenkaat, joiden toimintaan kuluttajat ympäri maailman voivat luottaa. Testivoittajatuotteiden taustalla on suunnaton määrä huippuluokan osaamista ja miljoonia testikilometrejä.

Vuosi vuodelta kasvavassa Ivalon ”White Hell”- testikeskuksessa simuloidaan talviautoilun ääritilanteita marraskuusta toukokuuhun, yöllä ja päivällä. Monipuolinen Nokian-testikeskus tarjoaa joustavat ja ainutlaatuiset olosuhteet mm. suurnopeuskuvaustekniikan hyödyntämiselle ja sohjoliirtotestaukselle.

Kattavien tulosten keräämiseksi renkaita testataan myös useilla ulkomaisilla radoilla. Omien testien lisäksi myös pohjoismaiset taksiyrittäjät osallistuvat kestotestaukseen ja uusien rengasmallien haastavaan kehittämiseen. Täysin uuden henkilöautonrenkaan kehittäminen kestää 2–4 vuotta.

Jatkuvaa uudistumista

Jatkuvat investoinnit uusiin tuotteisiin, monipuoliseen testaukseen sekä kehittyneisiin mittalaitteisiin mahdollistavat sen, että yhtiö kykenee kehittämään ainutlaatuisia innovaatioita hyödyntäviä testivoittajatuotteita vuodesta toiseen. Yksi uusimmista keksinnöistä on katumaasturirenkaiden sivupinnoissa hyödynnetty Nokian Aramid Sidewall -teknologia, joka tuo lisäturvaa torjumalla tehokkaasti iskut ja viillot.

Aidoissa käyttöolosuhteissa ja laboratorioissa tapahtuva intensiivinen testaaminen, vuodenaikojen ja tuotteiden kaikkien elementtien ja ominaisuuksien perinpohjainen ymmärtäminen palvelevat kehitystyön tärkeintä päämäärää eli kuljettajien turvallisuutta vaativissa sekä vaihtelevissa olosuhteissa.