Takuuvarmaa tekemistä

Tavoitteena tuotannon korkea käyttöaste ja tuottavuuden kasvu

Nokian Renkaiden tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa ja Venäjällä. Pääkonttorin yhteydessä Nokialla tapahtuvat keskitetysti tuotekehitys sekä prototyyppien ja koe-erien valmistus. Nokian-tehtaassa valmistetaan henkilöautonrenkaita, raskaita renkaita sekä kuorma-autonrenkaiden pinnoitteita.

Pietarin lähellä sijaitsevan Vsevolozhskin huippumodernissa tehtaassa valmistettiin vuonna 2014 noin 80 % yhtiön henkilöautonrenkaista. Vsevolozhskista renkaita toimitetaan yli 40 maahan, ja Nokian Renkaat onkin Venäjän suurin kulutustavaroiden viejä. Venäjän tuotantolaitoksiin on tehty investointeja yli 800 miljoonan euron arvosta.

Suomen- ja Venäjän-tehtaiden vuotuinen kapasiteetti vuorojärjestelyin on yli 20 miljoonaa rengasta. Yhtiöllä on valmius vastata markkinoiden kasvuun lisäämällä tuotantoa nopeasti ilman suuria investointeja. Vuonna 2014 kapasiteetti ei ole ollut täyskäytössä, mutta tuotantomäärä (kpl) kasvoi 4,3 % ja tuottavuus (kg/mh) parani 5,1 % edellisvuoteen verrattuna.

Renkaiden tuotantokustannukset ovat Venäjällä selvästi alhaisemmat kuin Suomessa ja muissa länsimaissa. Toimintaa Venäjällä ovat tukeneet myös investointien määrään perustuvat verosopimukset sekä tehtaan sijainti tullimuurien sisäpuolella.

Omien tuotantolaitosten lisäksi yhtiöllä on sopimusvalmistusta tehtaissa, joiden laatutaso vastaa Nokian Renkaiden korkeita vaatimuksia. Sopimusvalmistuksen osuus yhtiön renkaiden myynnistä vuonna 2014 oli noin 3 %.